Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Kuchnie świata > Kolorowe dania kuchni indyjskiej

Biszkopt – chwila i gotowe

Każdy z nas lubi czasem być małym łakomczuchem. Biszkopt – chwila i gotowe Słodkości kuszą nie tylko małe dzieci, ale także dorosłych. Różnorodność łakoci sprawia, że każdy może wybrać coś idealnego dla siebie. Bezy, cukierki, lizaki, wata cukrowa, kruche ciasteczka, torty. Wśród słodkości, które kochamy jest biszkopt. Jego największym atutem jest to, że to ciasto może bez najmniejszych problemów upiec każdy z nas. Przepis jest banalnie prosty, a do przygotowania samego ciasta potrzeba naprawdę niewiele składników. Biszkopt – chwila i gotowe Przygotuj 6 jajek, półtorej szklanki cukru, półtorej szklanki mąki oraz jedną łyżkę proszku do pieczenia. Można także dodać cukier waniliowy. Teraz przygotuj dużą miskę. Najpierw oddziel białka od żółtek. Następnie białka ubij na pianę z cukrem. Później dodawaj po żółtku. Następnie wsyp proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dokładnie zmiksuj. Teraz pozostało ci tylko włożyć ciasto do blachy lub do prodiża i piec około 40 minut. Biszkopt – chwila i gotowe Po upieczeniu biszkopt możesz przeciąć na pół i wypełnić go kremem lub galaretką z owocami. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.