Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Zdrowie > Jak postępować przy przeziębieniu?

Jajka na twardo z dodatkami

Wielbiciele jedzenia, najwięksi smakosze oraz osoby, które po prostu lubią dobrze zjeść bardzo często mają słabość do prostych dań. Dlaczego? Przede wszystkim największa zaleta takich potraw to krótki czas potrzebny na ich przygotowanie. A jak wiadomo, czas to pieniądz i dla większości z nas jest na wagę złota. W natłoku zajęć, obowiązków i różnych spraw liczy się czas. Z tego też powodu jedzenie, które lubią jeść wszyscy domownicy, a do tego jest na tyle proste, że nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, a niewielkiej wiedzy i kreatywności, a przy tym wymaga niewiele czasu spędzonego w kuchni – to strzał w dziesiątkę. Jedną z takich prostych i uwielbianych potraw jest jajecznica. Do jej przygotowania potrzebne są jajka i szczypta soli. Warto dodać odrobinę cebulki oraz kiełbaski. Cebulę i kiełbaskę należy najpierw podpiec na patelni, następnie dodać jajka. Wszystko wymieszać ze szczyptą soli. Następnie wyłożyć na talerz i posypać świeżym szczypiorkiem. Jako dodatki można podać pomidory z ogórkami oraz świeżą cebulką odpowiednio przyprawione solą i przyprawami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.