Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Dieta > Dieta śródziemnomorska

Jajka na twardo z dodatkami

Wielbiciele jedzenia, najwięksi smakosze oraz osoby, które po prostu lubią dobrze zjeść bardzo często mają słabość do prostych dań. Jajka na twardo z dodatkami Dlaczego? Przede wszystkim największa zaleta takich potraw to krótki czas potrzebny na ich przygotowanie. A jak wiadomo, czas to pieniądz i dla większości z nas jest na wagę złota. W natłoku zajęć, obowiązków i różnych spraw liczy się czas. Z tego też powodu jedzenie, które lubią jeść wszyscy domownicy, a do tego jest na tyle proste, że nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, a niewielkiej wiedzy i kreatywności, a przy tym wymaga niewiele czasu spędzonego w kuchni – Jajka na twardo z dodatkami to strzał w dziesiątkę. Jedną z takich prostych i uwielbianych potraw jest jajecznica. Do jej przygotowania potrzebne są jajka i szczypta soli. Warto dodać odrobinę cebulki oraz kiełbaski. Cebulę i kiełbaskę należy najpierw podpiec na patelni, następnie dodać jajka. Wszystko wymieszać ze szczyptą soli. Następnie wyłożyć na talerz i posypać świeżym szczypiorkiem. Jajka na twardo z dodatkami Jako dodatki można podać pomidory z ogórkami oraz świeżą cebulką odpowiednio przyprawione solą i przyprawami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.