Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Jedzenie > Dlaczego kochamy jedzenie?

Kasza jaglana

Kasza jaglana to kasza, która w ostatnim czasie zyskała swoją dużą popularność. Kasza jaglana Jest to jedna z nielicznych kasz, którą można spożywać mając alergie pokarmowe lub cierpiąc na alergię na gluten. Kaszę jaglaną można przyrządzać na wiele różnych sposobów. Jest ona idealna do dań wytrawnych a także deserów. Coraz częściej widoczna w kuchni wielu ludzi, szczególnie tych, którzy interesują się zdrowym odżywianiem i zmianą nawyków żywieniowych. Kasza jaglana Kasza jaglana jest niezwykle lekka, jednak dostarcza do organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych a także wszelkich potrzebnych minerałów i witamin. Kasza jaglana może być dawką dodatkowej energii, która dla naszego organizmu jest potrzebna każdego dnia. Kasza jaglana może być podawana do różnego rodzaju mięs, to idealny dodatek również do zup. Można z niej przyrządzać również pasztety ale także jest to świetny dodatek jako deser. Z kaszy jaglanej można zrobić ciekawe budynie lub musy, które przetarte są bardzo smaczne. Kasza jaglana To produkt idealny dla dzieci ale także dla osób starszych.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.