Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Ekologia > Jak oszczędzać w domu

Kolorowe dania kuchni indyjskiej

Odkąd zaczęliśmy dużo podróżować coraz częściej i liczniej sięgamy po orientalne dania z kuchni świata. Wiele osób postanowiło, że ich podróże nie skończą się tak po prostu, ale będą je kontynuowali kulinarnie na talerzu. A nie ma jak poznawanie nowych smaków, zapachów i kolorów na talerzu. Trzeba korzystać z dobrodziejstw różnorodności, jakie dają nam kuchnie świata. Nikt przecież nie mówi też, że od razu mamy rezygnować z naszych ulubionych polskich specjałów. Zróżnicowana dieta to przecież plus dla naszego zdrowia. Wśród kuchni świata, które cieszą się wielką popularnością w Polsce trzeba koniecznie wymienić kuchnię indyjską. Zupa z soczewicy, smażona kapusta z ziemniakami, owoce smażone w cieście czy samosa to jedne z najbardziej znane wśród nas dania. Co ważne specjały z Indii pokochają szczególnie osoby, które uwielbiają wyraziste, konkretne i mocne smaki, a także nie lubią nudy na talerzu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.