Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Kuchnie świata > Kulinarna podróż na talerzu

Moda na Orient na talerzu

Kto powiedział, że nie można odbywać podróży na talerzu? Oczywiście mowa o podróżach kulinarnych. Od pewnego czasu spora część z nas regularnie odbywa dalekie podróże. Czasy Marco Polo już dawno są za nami i dziś przy odrobinie chęci i samozaparcia świat objechać dookoła może każdy z nas. Szczególnie wielką popularnością cieszą się miejsca bardzo egzotyczne, mowa o tzw. Oriencie. Ma to swoje przełożenie na upodobania kulinarne. Jesteśmy coraz częściej otwarci na nowe potrawy i desery. Chcemy eksperymentować i próbować nowych smaków. Stawiamy na odważne, często ekstrawaganckie i bardzo egzotyczne zestawy dań. Pragniemy doświadczyć wielu wrażeń w czasie obiadu czy kolacji. Stąd wybieramy restauracje i bary oferujące np. dania kuchni chińskiej, indyjskiej, japońskiej czy marokańskiej. Chcemy poznawać świat na talerzu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.