Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Dieta > Dieta na płaski brzuch

Tort nie tylko dla mistrzów cukiernictwa

Kto powiedział, że torty potrafią przygotować jedynie mistrzowie cukiernictwa? Tak naprawdę każdy z nas może  śmiało zabrać się za przygotowanie słodkiego, pysznego i bajecznie wyglądającego tortu. Trzeba pamiętać tylko o tym, aby mierzyć siły na zamiary. Ktoś kto piecze bardzo sporadycznie ciasta nie powinien zabierać się za przyrządzanie skomplikowanego tortu. Przede wszystkim należy wybrać prosty przepis, z którego przygotujemy efektowny tort. Po pierwsze udajemy się do sklepu, w którym kupimy gotowe porcje biszkoptu pod kolejne warstwy naszego tortu. Po drugie potrzebne będą nam kremy do tortów. Ich ilość uzależniona jest o ilości warstw tortu. Należy także doliczyć dodatkowy krem na wierzch i boki naszego wypieku. Po trzecie wybieramy dodatki na wierzch tortu. Można np. jego wierch i boki obsypać wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. A wierzchnią warstwę tortu obłożyć można dookoła bananami pociętymi na plasterki i je także obsypać czekoladą. Nie zapomnijmy przy tym, aby kolejne warstwy biszkoptu, na którym położymy krem polać lekko wodą z aromatem. Dzięki temu krem lepiej przylgnie do biszkoptu. Po zakończeniu pracy należy włożyć tort do lodówki na kilka godzin, aby krem mógł się ustać. Smacznego.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.