Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Jedzenie > Czas na egzotyczne potrawy

Wiosenna sałatka z rzodkiewką

Kiedy przychodzi wiosna cały świat wokół nas budzi się do życia. Na drzewach pojawiają się pąki, pierwsze listki, trawa staje się bardziej zielona. Wokół śpiewają ptaki. Słowem, świat zaczyna znowu żyć, budzi się do życia. To przepiękny czas w roku kalendarzowym. Każdy z nas praktycznie namacalnie może doświadczyć jak natura znowu zaczyna żyć. Wiosna pojawia się również na naszych talerzach. Wielbiciele warzyw i dań inspirowanych wiosną w tym czasie zacierają dłonie. A co można podać na talerzu bliskiej osobie lub rodzinie? Postawmy na prostotę i wiosenny smak, czyli na wiosenną sałatkę z rzodkiewką. Sposób jej przyrządzenia jest tak prosty, że nawet osoby, które uznają się za nie potrafiące kucharzyć z powodzeniem mogą się za to zabrać. Wystarczy kilkanaście listków sałaty, do tego trochę młodego szczypiorku, kilkanaście młodych rzodkiewek. Wszystko pokroić i wrzucić do miski. Posolić, popieprzyć i dodać do smaku wedle uznania ziół. Całość wymieszać ze śmietaną. I gotowe. Pozostaje nam tylko zasiąść do stołu i zjeść.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.