Jesteś tutaj: menedzerochronyzdrowia.edu.pl > Ekologia > Jak podróżować ekologicznie

Wiosenna sałatka z rzodkiewką

Kiedy przychodzi wiosna cały świat wokół nas budzi się do życia. Wiosenna sałatka z rzodkiewką Na drzewach pojawiają się pąki, pierwsze listki, trawa staje się bardziej zielona. Wokół śpiewają ptaki. Słowem, świat zaczyna znowu żyć, budzi się do życia. To przepiękny czas w roku kalendarzowym. Każdy z nas praktycznie namacalnie może doświadczyć jak natura znowu zaczyna żyć. Wiosna pojawia się również na naszych talerzach. Wielbiciele warzyw i dań inspirowanych wiosną w tym czasie zacierają dłonie. Wiosenna sałatka z rzodkiewką A co można podać na talerzu bliskiej osobie lub rodzinie? Postawmy na prostotę i wiosenny smak, czyli na wiosenną sałatkę z rzodkiewką. Sposób jej przyrządzenia jest tak prosty, że nawet osoby, które uznają się za nie potrafiące kucharzyć z powodzeniem mogą się za to zabrać. Wystarczy kilkanaście listków sałaty, do tego trochę młodego szczypiorku, kilkanaście młodych rzodkiewek. Wszystko pokroić i wrzucić do miski. Posolić, popieprzyć i dodać do smaku wedle uznania ziół. Całość wymieszać ze śmietaną. I gotowe. Wiosenna sałatka z rzodkiewką Pozostaje nam tylko zasiąść do stołu i zjeść.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.